Kortárs képző

Kortárs képző

Alkoss úgy, mint Fehér László!

Foglalkoztató, nem csak gyerekeknek

2020. szeptember 20. - hideinit

sarga_fekete40.gif

A képre kattintva letöltheted Fehér László Hídnál című 1989-ben készült festményéhez szerkesztett foglalkoztató füzetünket. Kreatív feladatsor megoldásával ismerkedhetsz a kortárs magyar festészet egyik kiemelkedő egyéniségének művével. Jó alkotást kívánunk!

1. Keresd meg a kiállítótérben Fehér László Hídnál című grafikáját, mely a festő azonos című 1989-ben készített olajfestményéből készült nyomat!

 

2. Nézd meg jól a képet, és figyeld meg, hogyan mozog a szemed a kép nézése közben! Mire figyelsz oda először, majd merre indul tekinteted, és így tovább.....

3. Figyeld meg, milyen érzéseket vált ki belőled ez a kép! Most pedig járjunk utána a kép különleges hatásának, vizualitásának!

4. Ki a kép két szereplője, és mit csinálnak a képen?

5. Milyen elemeit látod a tájnak, ami körülveszi őket?

6. Milyen benyomást tesz rád ez a táj? Keletkezett-e hiányérzeted a táj szemlélése közben?

7. Mire mutat a kislány?

8. Találsz-e még a képen olyan elemeket, melyek képen kívül nyúlnak, a képen kívüli térre utalnak?

9. Hányféle színt látsz a képen?

10. Minek a színe a képen a sárga, a fekete, és a szürke?

11. Hányféle árnyalatát látod a sárga színnek?

12. Hányféle árnyalatát látod a szürkének?

13. Melyik a kép legkidolgozottabb része?

14. Melyik a kép legvázlatosabb része?

15. A képen különleges módon váltakozik a jelenlét és a hiány ábrázolása. Keresd meg azokat a dolgokat, melyek hiányoznak a képről, de a kép egy eleme mégis utal rájuk.

16. Milyen magyarázatot találsz arra, hogy a két emberalak sziluettben jelenik meg?

17. Miután ilyen alaposan szemügyre vetted a képet, most itt a lehetőség, hogy te is úgy fess, mint Fehér László. Keress ki egy családi fotót, melyet nagyon szeretsz, és mely alapul szolgálhat készülő képedhez. (Lehet egyalakos is.) Gondold végig, mennyire fontos a környezet, melyben a kép készült, vannak-e olyan elemei melyeket kiemelni szeretnél, és vannak-e olyan részei, melyeket el is lehet hagyni. Válassz egy színt, melyet a feketén és a fehéren kívül használni szeretnél. A kompozíción döntésed szerint változtass. Kezdődhet a munka. Jó alkotást kívánunk!

 

Ha szeretnél többet megtudni Fehér László művészetéről és munkáiról, keresd fel weboldalát a www.feherlaszlo.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kortarskepzo.blog.hu/api/trackback/id/tr516208306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása