Kortárs képző

"Nem nyomnak paradigmák"

Interjú Menyhárt Tamás Menyus képzőművésszel

2019. december 22. - hideinit

 

Demszkyhez járt szamizdatokért, Bódy akart zenekaráról filmet forgatni, Alföldivel volt katona. Minden tevékenységével a kortárs művészeti közeg függetlenségéért harcol. Menyhárt Tamás Menyust művészi pályája fordulatairól kérdeztük. 

menyus_kicsi.jpg

Tovább

Hantai és Kusama találkozása a szennyestartóban

Interjú Tóth Anna Eszter képzőművésszel

2014-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen Károlyi Zsigmond osztályában. Azóta csorgatja, tépi, vágja, fújja, ragasztja absztrakcióit. Legutóbbi, Laundries című kiállításán szennyes ruhahalmokba keverednek a hétköznapok és a művészettörténet mintázatai.

edv_0336.jpg

Tovább

Piruló feminizmus

Interjú Gallai Judit Ágnes képzőművésszel

Gallai Judit Ágnes 2017-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, Drozdik Orsolya tanítványaként. Azóta pirosban izzó testével ezer nőalak bőrébe bújva teremti meg saját perszonális mitológiáját. Tabukat döntögetve elborzongatja, egyszersmind feloldja nézőjét. Judittal műveiről, a feminizmus kitaposott útjáról, és kortárs küldetéséről beszélgettünk.

gallaiportre.jpg

Tovább

Szabad a kortárs, szabad a piac!

Interjú Schneller Jánossal és Bánki Ákossal, a Resident Art Fair két kurátorával

Jó hagyományt teremtve idén is megrendezésre kerül a Resident Art Fair kortárs képzőművészeti kiállítás és vásár. A vásár rendezői többfajta ízlésnek és vásárlási attitűdnek kedvezve rendkívül széles kollekcióval várják az érdeklődőket december 10. és 23. között az A.P.A. Galériában. A Young 'n Fresh kollekcióban javarészt fiatal alkotók munkáiból lehet válogatni elérhető áron, a Special Price válogatásban ugyanezen generáció vaskosabb árfekvésű munkái lesznek megtalálhatóak, az idei év újdonságaként bevezetett Collectors' Selection szekció pedig a kuriózumra vágyó gyűjtőknek kíván csemegéket. A vásárral kapcsolatos terveikről és a kortárs művészeti piac javuló tendenciáiról beszélgettünk a két kurátorral, Schneller Jánossal és Bánki Ákossal.

48206049_1818769511564768_8360544112457285632_o.jpg 

Tovább

Egy betiltott festő

Hortobágyi Endre képeiről

Hortobágyi Endre a magyar művészettörténet kirekesztett figurája. Kirekesztette őt nemcsak a kor, mely tagadott minden szubjektivitást és individuumot, hanem saját személyisége is, mely a kor kétszínű, megfigyelt társaságai helyett jobban kedvelte a magányt és visszahúzódást.

still30_1.jpg

Tovább

Idén újra Resident Art Fair!

Közel 400 kortárs képzőművészeti alkotás vár Rád a vásáron

Ki ne szeretne a mindenki által ismert és mindenhol látott, unalmas csendéletreprók, tájképek és poszterek helyett valami igazi, eredeti, vonzó és érzelmes, de leginkább a lakásban élők egyéniségét kifejező képet kitenni a falra! A Resident Art Fair kortárs képzőművészeti kiállítás és vásár most megadja a lehetőséget, hogy az arra vágyók ízlésüknek megfelelően válogassanak a kortárs művészet bő kínálatából.  

07.jpg

dr Máriás: Lenin az internacionálét trombitálja Basquiat műtermében, 100x80cm, akril, vászon, 2019

Tovább